Project
Phoenix International Media Centre

Location
Beijing, China, People's Republic of

Client
Phoenix Television

Completed
2016

Architect
BIAD UFO

Photographer
Adrien Barakat
Type
Workplace

Discipline
Architecture + Environment




The huge headquarters of Phoenix Media is set on the corner of a much-revered public park in Central Beijing.

Supporting the building’s premise as an open access public forum for contemporary Chinese media, we carefully designed soft internal light to promote views to the interior. This inside-out approach effectively dissolves the glass of the façade, revealing the beautiful twisted geometry of the structure, while creating an inviting lit image that connects passers-by into the internal activity of TV broadcasting.

The internal lighting is complemented by gentle facade lighting to the building's carved undercroft.

You can save pages to create your own tailored presentation, or simply save them for viewing later.

You currently have 0 saved pages
View your saved pages